Még a szakemberek is állandó továbbképzéssel tudják csak ismereteiket folyamatosan frissíteni. Itt érdemes megemlíteni azokat a szakma által "kontárnak" nevezett személyeket, akik nem tartanak lépést az újdonságokkal, előírásokkal, technológiai fejlődéssel, így megkérdőjelezhető munkájuk minősége. Ne bízzuk kontárokra az életünket! Legjobb megoldás, ha a megrendelő szakemberre bízza a készülék típusának kiválasztását, vagy legalábbis vásárlás előtt tanácsot kér tőle. Szakemberek címeit például a gázszolgáltatótól is elkérhetjük.


Sajnos a gyakorlatban a készülék kiválasztása másként szokott történni. Gondoljunk csak a multicégek akciós újságjaikra, ahol nem a műszaki igényesség a lényeg, hanem az, hogy minél többet sikerüljön eladni belőle. Ilyenkor érdemes megnézni, hogy egyáltalán a kínált készülékekhez van-e megfelelő alkatrész utánpótlás, van-e városunkban (vagy legalább a közelében) garanciális szerviz szolgáltatás, ami tudjuk, hogy a gázüzemű berendezések esetén elengedhetetlenül fontos.

Amennyiben ezek nem teljesülnek az a mondás lép életbe, hogy "az olcsó, sokszor a legdrágább". Ugyanis hiába veszik meg hihetetlenül alacsony áron a készüléket, ha egyszer meghibásodik, és nincs hozzá alkatrész, nem marad más hátra, újat kell venni helyette. Rengeteg ilyen problémával találkozunk nap, mint nap szaküzletünkben.


Összegezve: mielőtt gázüzemű berendezést vásárolunk, tájékozódjunk legalább egy szakembertől, és mindig ellenőrizzük a készüléken a szervizjegyzéket!Vissza

Vásárlói vélemények

"Elégedett vagyok a SZUÉSZ szerelőivel! Ügyes csapat, szívesen ajánlom! (Somogyi Zsolt)"