Gyakori probléma, hogy sokan felújítják vagy lecserélik a régi nyílászárókat és a kitűnően záródó (ún. fokozott légzárású) nyílászárókat építtetnek be.
Ez akkor probléma ha nem gondoskodnak a nyílt égésterű gázkészülékek megfelelő levegő utánpótlásáról, s ami sokszor életveszélyes következményekkel járhat.


Amennyiben nyílászáró csere előtt állunk, mindenképpen kérjük ki szakember véleményét. Sokszor egyszerű megoldással, egycsapásra megszabadulhatunk a balesetveszélyektől: például légbevezetők használatával. Ezek több változatban vannak forgalomban: léteznek ablakba-ajtóba építhető vagy falon át kivezethető légbeeresztők. Ajánlott tájékozódni a nyílászáró vagy gázkészülék csere esetén, ezzel a lépéssel elkerülhetők a későbbi balesetek.


A fűtési időszak alatt bekövetkező balesetek másik fő oka a gázüzemű fűtő-melegítő készülékek karbantartásának hiánya! Pedig a rendszeres felülvizsgálattal, ellenőrzéssel elkerülhetők a tragédiák, és nem utolsó sorban a készülékek élettartama is lényegesen megnőhet, ami hosszú ugyancsak hasznunkra válik.

Néhány megszívlelendő tanács:

- Amennyiben van, évente ellenőriztessük a kéményünk állapotát.
- A karbantartást, javítást bízzuk mindig szakemberre, még ha a család férfi tagja, vagy egy jó haver ezermesternek is érzi magát. Mindig olyan szakembert válasszunk, aki garanciát vállal a munkájára, kontárokra ne bízzuk az életünket.
- Kérjük ki szakember véleményét, szagelszívó vásárlása, vagy műanyag nyílászárók beépítése esetén, és használjunk légbeeresztőket a szükséges levegő utánpótlás érdekében.
- Kérjünk évente felülvizsgálatot gázüzemű készülékeinkhez (kazán, bojler, konvektor)
- További védelmünk érdekében hasznos a szénmonoxid-érzékelő
Vissza

Vásárlói vélemények

"Pontosan azt tudja a mágneses vízlágyító, amit elmondtak róla. Nem adom vissza. (Varenke Csaba, Pécs)"