1. NAGY MÚLTTAL RENDELKEZŐ ÖTLET

A mai kor műszaki újdonságainak egész sora nyúlik vissza olyan találmányokig, melyeket már korábban kifejlesztettek, használtak, s amik aztán feledésbe is merültek.
A mágneses technológia a 2. világháború idejéből származó katonai kutatások eredménye. Részben magyar tudósoknak, szakembereknek köszönhetően derült fény olyan megoldásra, mellyel jelentős égéshatásfok javulást értek el. A mágneseket kezdetben porlasztás elősegítésére használták, de későbbi kísérletek azt bizonyították, hogy nemcsak járműveknél, hanem különböző fűtőberendezéseknél is kiválóan működik.
Időközben kiderült az is, hogy a mágneses tér víz kezelésére is kiválóan alkalmas.


2. VÍZLÁGYÍTÁS – MÁGNESES TECHNOLÓGIÁVAL

A vízben keménységi foktól függően több-kevesebb mész található. Ez vízkő formájában rakódik le a különböző felületeken, csöveken, fűtőszálakon, melynek következtében súlyos gondokat okoz a berendezések működésében. A vízkőlerakódások idővel egyre vastagabb réteget képeznek, s az alábbi, gyakori meghibásodásokhoz vezetnek:

 


- csökken a vezetékek keresztmetszete


- belső korrózió alakul ki


- hőcserélőkön hőátadás veszteség jelentkezik


- szűrőfelületek elvízkövesednek


- a gőzfejlesztő berendezések meghibásodnakMivel a vízkő hőszigetelőként tapad rá a felületekre, a vízmelegítésnél felhasznált energia nagy mértékben növekedni kezd. Egy 3 mm-es vízkőréteg már közel 25%-os többlet energia-felhasználást jelent. A vízkőlerakódás idővel egész vezetékrendszerek vagy berendezések teljes cseréjét okozhatja.


A vízkő eltávolítására eddig egyetlen lehetőség a savazás volt, ami azonban nem nyújt végleges megoldást, és igen költséges eljárás. Mivel ezekben az esetekben a vízkő állandóan újra képződik, az ismétlődő savazások jelentősen csökkentik a műszaki berendezések élettartamát.


Vizsgálatok igazolják, hogy a mágneses téren átfolyó vízben, az oldott állapotban található mészkő (CACO3) jelentős átalakuláson megy keresztül. Formáját tekintve lapos (aragonit) kristály képződik, mely további kristályok kiválásával növekszik. Az így képződött nagy kristályok a mészkőkristályokkal ellentétben, nem tapadnak meg a csövek, berendezések falán, és a fűtőszálakon, hanem a víz áramlásával távoznak a rendszerből.

 


A mágneses technológiának köszönhetően az évek során lerakódott vízkő laza szerkezetűvé válik, felpuhul, így könnyen letisztítható a felületekről.


A vízkezelés kémiai segédanyagok, vegyszerek használata nélkül történik, így ezáltal a berendezések élettartama meghosszabbodik, valamint környezet károsodás sem következik be.


A fizikailag kezelt víz hatása:


 


- megszűnik a vízkőkiválás
- az évek során lerakódott vízkő leoldódik
- biztosítja a fűtési rendszerek, hőcserélők, klímaberendezések vízkő és rozsda elleni védelmét
- csökken a vízmelegítés fajlagos költsége
- javul a víz oldóképessége
- csökken a karbantartási költség
- nő a berendezések élettartama
- csökken a  környezet szennyező-anyag terhelése

 


Alkalmazási területek:- kazánházak, ipari mosodák, stb.: a vízkő-, és rozsdalerakódás hőveszteség, üzemzavar, leállás nélkül szüntethető meg
- strandok, uszodák: nagy megtakarítás érhető el, azzal, hogy vízkőtelenítés miatt nem kell leengedni a vizet
- pékségek, sütödék: nem kell kihűteni a kemencéket a vízkőtelenítéshez, nincs forgalomkiesés
- borászat: a bor minősége javul
- italgyártás: könnyebb üvegmosás, csepp mentes száradás
- növénytermesztés: kevesebb vegyszerrel jobb eredmény érhető el, terméshozam növekedés


Tekintse meg a vízlágyításról készült videofelvételeket és győződjön meg a technológia hatásosságáról!


3. ENERGIA MEGTAKARÍTÁS – MÁGNESES TECHNOLÓGIÁVAL


Mérésekkel bizonyított, hogyha a gázok a mágneses tér egyik pólusán keresztül áramlanak, akkor minden molekula azonos töltésre töltődik. Ez a belső taszító erő a porlasztást sokkal tökéletesebbé teszi. A porladás tökéletesebb égéshez is vezet, így több energia szabadul fel. Vagyis ezt kihasználva energiát tudunk megtakarítani az alábbi területeken:


- gázkazánok
- vízmelegítők
- gépjárművek

 


Az alkalmazás eredménye:- megtakarítás: a karbantartási költségek csökkenéséből, s a berendezések élettartam  növekedéséből
- kevesebb gáz, elektromos áram felhasználás
- a motorban lerakódott korom dekarbonizációját követően a jármű dinamikusabb, jobban gyorsul
- környezetbe jutó káros anyag akár 50%-kal is csökken


Tekintse meg az energiamegtakarításról szóló
videofelvételeket és ismerkedjen meg a technológia költségkímélő tulajdonságával!További információért hívja a 72/510-616-os telefonszámot!

Vásárlói vélemények

"Csak jó tapasztalataim vannak a vízlágyítóval, végre nem kell egyfolytában a fürdőszobát sikálni. (Horváth Zsolt, Pécs)"