Épületgépészeti kivitelezés lépésről lépésre1. Helyszíni felmérés
A munka feltérképezéséhez helyszíni felmérés szükséges. Ehhez, kérjük egyeztessen időpontot kollégánkkal!


2. Árajánlatadás
A helyszíni felmérés alapján kerül sor az ingyenes, tájékoztató jellegű árajánlat kiadására, mely tartalmazza a beépítendő készülékeket, segédanyagokat, munkadíjat és az egyéb felmerülő költségeket. Ez alapján dönt a megrendelő arról, hogy ez megfelel-e elvárásainak.


3. Gáztervezés
Ha a felújítás során más helyre kerül át a gázkészülék (kazán, bojler, konvektor), mindenképpen szükség van gáztervre. Ez a munka ugyanis a gázvezeték megbontásával, átalakításával, gázóra leszereléssel jár. Ezt a műszaki átadás keretén belül veszi át, hagyja jóvá a gázszolgáltató. Ha készülékcseréről van szó, akkor abban az esetben kell gáztervet készíttetni, ha az új készülék teljesítményben, illetve műszaki paraméterében eltér a régitől.

A kivitelezés elkezdéséhez E-on által engedélyezett gáztervre van szükség. Az épületgépész tervező (általunk javasolt vagy szabadon kiválasztott személy) helyszíni felmérés alapján elkészíti a tervet, ezután beadja azt tervfelülvizsgálatra. (A gázterv elkészítése általános esetben kb. 25-30 ezer Ft-ba kerül)
A terv jóváhagyása: max. 30 nap!


4. Árajánlat pontosítása, megrendelés
A gázterv jóváhagyása után a korábbi árajánlat véglegesítésre, pontosításra kerül.
Ezután történhet a megrendelés, szerződés kötés és a határidők egyeztetése.


5. Építési engedély (nem minden esetben szükséges)
A gépészeti kivitelezéshez tartozhatnak építési engedély-köteles munkálatok is. Pl: szerelt kémény építésnél vagy parapettel ellátott készülékek esetén a falon keresztül való kivezetés. Megállapodás alapján az építési engedélyhez szükséges tervet is elkészítjük.

Az építési engedély kérelmet az Önkormányzat Építési Osztályára kell beadni, a jóváhagyott gáztervvel együtt!
Az építési engedély jóváhagyása: max. 60 nap!


6. Kivitelezés
A kivitelezés a jóváhagyott tervek megléte után indulhat. A gáz-, fűtés-, vízszereléshez gyakran kiegészítő tevékenység is tartozik, melynek elvégzését igény szerint vállaljuk.
Kiegészítő munkálatok: földmunkák, kémény béléscsövezés, villanyszerelés, szellőzés, stb.


7. Műszaki átadás
A kivitelezést műszaki átadás követi. Az E-on felé való átadáshoz minden engedélyre és bizonylatra szükség van. (gázterv, építési engedély, érintésvédelmi nyilatkozat, stb.)


8. Gázóra, nyomásszabályzó felszerelés
Sikeres műszaki átadást követően, a műszaki átadási bizonylat alapján kerül felszerelésre a gázóra és a nyomásszabályzó.


9. Gázkészülék beüzemelés
A munkálatok zárásaként történik a gázkészülék üzembe helyezése. A készülékeket típustól függően garancia illeti meg, cégünk több márka szervizelési tevékenységét látja el. A kivitelezési munkánkra 1 év garanciát vállalunk.


Reméljük, rövid ismertetőnk hasznos tájékoztatást nyújtott.

További információval kapcsolatosan készséggel állunk rendelkezésére 72/510-616-os telefonszámon!     

Tippek fűtésszámla csökkentéshez


A fűtésszezon hónapjaiban családi költségvetésünk legsúlyosabb tétele a fűtésszámla. Az alábbiakban olyan jó tanácsokkal szolgálunk, melyek segítségével kis odafigyeléssel könnyen csökkenthetők a fűtési költségek.

 

Milyen gázkészüléket érdemes választani?

     

Ha kicsit körbenézünk a szaküzletekben, azt látjuk, hogy igen sokféle gázüzemű készülék kapható. Így egyáltalán nem egyszerű eligazodni a különböző műszaki paraméterű berendezések között.

     

Hogyan kerülhetők el a gázbalesetek?

     

A fűtési időszak alatt bekövetkező balesetek megelőzhetőek! A statisztikák szerint a fűtési szezonban történt tragédiák többsége az égési levegő utánpótlás hiánya miatt következik be. Miért történhet meg ez?Vissza a főoldalra

Vásárlói vélemények

"Csak jó tapasztalataim vannak a vízlágyítóval, végre nem kell egyfolytában a fürdőszobát sikálni. (Horváth Zsolt, Pécs)"